cursussen

KERAMIEKCURSUSSEN / WORKSHOPS
LESSENREEKSEN - 2023 - LOCATIE WILSELE-PUTKAPEL

(lessen gaan pas door indien min. 3 personen)KORTE REEKSEN VAN 3 DAGEN MET EVENTUELE RAKUSTOOK EN VOLGENS AFSPRAAK:3  lessen van 9u30 tot 12u30 (3e dag raku tot 16u00)


dag 1 : 

dag 2 :  

dag 3 :  

               5 DAAGSE CURSUSREEKS (  lessen gaan door indien min. 3 personen ):


Gedurende deze 5-dagen-cursus leert u werken met klei : voorbereiding en basisbewerkingen, verschillende opbouwtechnieken, afwerking, decoratietechnieken, baktechnieken, ... afhankelijk van de reeks en interesse wordt er op het einde raku gestookt of met glazuur afgewerkt.


    OPTIE 1 : namiddag van 13u00 tot 16u00 ... (5 dagen).

    OPTIE 2 : voormiddag van 09u30 tot 12u30 ... (5 dagen).

                                  NEEM CONTACT OP VOOR OVERLEG EN DATUMS ... GSM MARLEEN : 0474/67 97 00*****


 


*****


Inhoud van de lessen:


Je leert werken met klei en leert de materie aanvoelen aan de hand van het maken van duimpotjes. Je maakt kennis met verschillende kleisoorten en kleuren. Er wordt uitleg gegeven over verschillende manieren van werken met klei : opbouwen met de colombintechniek (worstjes), plaattechniek, …

Je maakt zelf een eenvoudig potje met deksel in de worstjestechniek. Er worden kleiplaten uitgerold als voorbereiding voor het maken van een kubus die dan gedurende een volgende les opgebouwd wordt.

Er worden verschillende technieken aangeleerd voor het afwerken van de werkstukken en alle werken worden zodanig voorbereid om ze te kunnen bakken in een elektrische oven.

... de werkstukken worden tussen 2 lessen een eerste maal gebakken op 950°C.

Er wordt aangeleerd hoe met glazuur te werken - gebakken werkstukken kunnen hierna geglazuurd worden

... de geglazuurde werken worden daarna een 2e keer gebakken (glazuurstook).Voor geïnteresseerden die al ervaring hebben is het ook mogelijk om op een eigen tempo en met een aangepaste individuele begeleiding naar de cursus te komen.

 NIEUW !  AANGEPASTE  EN GEPERSONALISEERDE WORKSHOPS :


- Een namiddagles voor grootouder en kind

- Een namiddagles voor kinderen

- Een namiddagje kleien met vrienden of vriendinnen


…interesse ? neem hiervoor contact op.


*****CURSUSPRIJS : (richtprijzen jaar 2023)


Voor de reeks van 5 lessen : 250€ (locatie : WILSELE)

(Niet inbegrepen in de prijs : de klei en het bakken)INSCHRIJVEN :


U kan dit telefonisch doen of via email.

Een inschrijving is pas definitief wanneer ten laatste 2 weken voor aanvang van de cursus minimum de helft van het cursusbedrag betaald is ( te storten op naam van Marleen De Vos - rekening nummer : BE33.9791.4695.9146 met vermelding van uw naam en voor welke cursusreeks u inschrijft ) - het resterende bedrag dient betaald te worden bij aanvang van de cursus.
Locatie van de cursussen :

 

WEGGEVOERDENSTRAAT 63, LEUVEN-WILSELE


contact : info@krealis.be                  adres : Weggevoerdenstraat 63        B3012 - Leuven-Wilsele               telefoon : 016/895539